Докато ремонтира своята винарска изба в Австрия, мъж прави необикновено

...
 Докато ремонтира своята винарска изба в Австрия, мъж прави необикновено
Коментари Харесай

Докато ремонтира винарната си: Мъж откри „археологическа сензация“

 

Докато ремонтира своята винарска маза в Австрия, мъж прави неизмеримо изобретение. Това не е алено или бяло вино от реколтата. Изследователите от Австрийския археологически институт към Австрийската академия на науките (OeAW) нарекоха находката „ археологическа сензация “.

Винопроизводителят Андреас Пернерсторфер се натъкнал на няколко големи кости, заровени надълбоко във винарската му маза в село Гьобелсбург, в окръг Кремс, западно от Виена.

Той оповестява за находката си на управляващите, които ги разпознават като кости на най-малко три мамута от каменната епоха.

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

„ Мислех, че това е просто парче дърво, оставено от дядо ми. Но след това го разрових малко и тогава си спомних, че в предишното дядо ми е казвал, че е намирал зъби. И тогава незабавно си помислих, че това е мамут “, споделя Пернерсторфер.

Изследвани са останките от три мамута, които хилядолетия са били заровени при непрекъсната температура под нула градуси

Изследователи от Австрийския археологически институт разкопават костите от средата на май.

Томас Айнвьогерер и Хана Пароу-Сушон настояват, че откритите на мястото каменни артефакти и дървени въглища демонстрират, че костите са на възраст сред 30 000 и 40 000 години.

Институтът твърди, че за финален път сходно изобретение е било направено преди 150 години, също в региона на Кремс.

„ По време на разкопките там въпросните изби са били изцяло разчистени. Други сходни обекти в Австрия и прилежащите страни са били разкопани най-вече преди най-малко 100 години и значително са изгубени за актуалните проучвания “, се споделя в изказването на института.

За първи път учените съумяват да изследват сходна находка в Австрия „ благодарение на модерни способи “.

Идеята е хората да бъдат предизвикани, да приказват за култивираното в лабораторни условия месо

Изследователите споделят, че откритието повдига въпроси за това по какъв начин хората от каменната ера са ловували мамути.

„ Знаем, че хората са ловували мамути, само че към момента знаем доста малко за метода, по който са го правили “, сподели госпожа Пароу-Сушон.

Те считат, че мамутите може да са починали на мястото, където са открити костите - преследвани от хора, които може да са им сложили капан.

След като бъдат разкопани, костите ще бъдат отнесени във Виенския природонаучен музей.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР